fille filuren!

idag fick jag ta hand om Filuren (en liten shettis på ridskolan). min kompis, Anna om ni kommer ihåg henne, e typ fodervärd på honom så hon va snäll och låna ut honom idag!
först sprang vi lite i ridhuset och hoppa över en cavaletti typ 2/3 gånger. sen longerade jag honom och det gick inte så bra, han bråkade mest och jag trasslade bara in longeringslinan hela tiden xd
så jag tänkte löslongera honom när ridhuset blev tomt så vi satte oss ner och mös lite istället men sen blev dom som red där inne typ aldrig klara så jag orkade inte vänta så då gick vi ut och mös ännu mer. haha, han va så gullig ! jag klia honom typ under magen också klia han tillbaka på min rygg, super mysigt! :D
och när jag skulle hämta honom kom han galopperandes till mig :')
filuren och min lillebror :)

tredje delen -Plaj

Plaj och mitt liv!

När det hade gått någon vecka efter Beauty hade avlivats fick jag ett samtal om ifall jag ville ha Plaj som foderhäst och göra honom bättre till ridskolan.. sa dom...
klart jag ville ha honom ! jag hade passat honom 2 dagar tidigare och blivit helt förälskad i honom, han va så speciell på något sätt.
haha! asså IGGA mig på ALLA bilder! :o
bilderna är från första dagen dom fodervärd :D
jaa.. vi början gick det skit! han verkligen VILLE ha av mig från hans rygg ! men jag ville inte ge upp, jag såg något speciellt i honom och kunde helt enkelt ge upp honom, det skulle kännas för orättvist.
så jag fortsatte kämpa med honom! jag va faktiskt nära på att säga upp honom ett antal gånger...
det gick bättre och bättre med tiden. vi fick en bättre relation, han började lyssna mer på mig, både från marken och i ridningen.
vi fick kämpa mycke med allt möjligt men vi klarade det tillsammans! han va ändå en trygghet för mig, va jag ledsen var det han jag gick till, va jag glad, ja då var det han jag gick till!
alla våra mysstunder va otroligt mysiga och härliga!
vi har många minnen, både bra och dåliga. t.e.x en gång när vi lekte i paddocken och han galopperade efter mig och fällde mig och sen stannade precis bakom mig när jag låg på marken och sen reste jag mig och sprang iväg också följde han glatt efter mig :') och när vi hade våra ruschar på galoppbanan några dagar innan han åkte.
och hur OSMART han va ibland! haha, helt sinnes :P
nej, nu får jag nog sluta här så det inte blir för mycke ;)


(byter spöhand) ;)
haha, sötnos! ♥
snebild :/

pictures!

bilderna är oredigerade, vill ni ha dom redigerade också i ett annat inlägg? :)
några av stallet fuula svalor! med andra ord; Annas bästa kompisar! :D *HOST*

övermycke läxor....

har fått sjukt mycke läxor så jag lär få ägna min dag åt det -.- bajs drygt men sånt e livet ;)
om jag hinner ikväll kommer det lite bilder.

andra delen -Beauty

Beauty och mitt liv!

när castor hade åkt väntade jag ungefär 2 månader på ny häst, så när det då hade gått 2 mån. blev det 3 lediga hästar som jag provred. jag ville gärna ta en häst som hetter Brandy (han avlivades tyvärr för ca 4 månader) men det blev lite knas med det så det gick inte.
jag provred en fjording, Smulan men hon va inget för mig. jag fick också välja på en annan häst, Sherdil men jag tror aldrig jag provred honom för jag ville inte ha honom, så när jag också hade ridit Beauty och funderat valde jag henne!
ska jag vara helt ärlig va jag faktiskt rädd för att gå in till henne i boxen för hon sparka... men tiden gick och jag blev mindre och mindre rädd och tillslut kunde jag göra precis vad som helst i hennes box/med henne utan att hon sparkade mig/försökte.
vi har också många minnen tillsammans. t.e.x när vi hade tävling på galoppbanan (SJÄLVA) och sprang jättesnabbt vilket hon verkligen tyckte om!
vi leker gymkana ;)
den TRÅKIGA dagen kom när jsg fick ett samtal om att Beauty hade fått ont i magen och veterinären skulle komma, jag for dit direkt....synen va inte skoj kan jag säga !
hon skadade i hela kroppen, ville inte stå upp, höll på att trilla hela tiden, vägrade att äta och dricka, hängde med huvudet och hon såg helt död ut....
jag fick lasta henne i transporten och sen åkte hon till helsingborg djursjukhus. på kvällen fick jag beskedet att hon inte orkade mer...
Jag saknar henne SJUKT ! ♥
snart är det 8 månader sen älsklingen lämnade jorden ♥
puss!
sötisar, R.I.P ♥♥♥

ny veckans ras

fick som ett förslag att jag kunde välja något fullblod och då blir det Arabiskt fullblod, min favvo ras :D
skicka din bild till [email protected]
bild från google

mitt nuvarande hästliv!

tänkte skriva lite om hästliv som ''varit'' och mitt nuvarande! :)
hoppas det uppskattas.
det kommer i 4 delar.
första delen handlar om Castor
andra delen handlar om Beauty
tredje delen handlar om Play
fjärde delen handlar om mitt nuvarande hästliv.
Castor och mitt liv!

det började med att jag va skötare på en häst vid namnet Kimbell. han va ingen ridskolehäst så han såldes.
jag hade fått castor på nästan varje lektion för min ridlärare tyckte jag passade med honom om jag minns rätt, jag tröttnade på honom efter ett tag och ville inte rida honom...
men när min ridlärare sa att kimbell va såld frågade hon vem jag ville ha som ny sköthäst och jag fick välja på ett antal hästar b.l.a Castor. jag kunde inte bestämma mig så tillslut sa ridläraren : du kan ta castor, så då blev det han.
sen kommer jag inte ihåg hur jag blev så förälskad i honom. jag blev skötare på lördagar efter ett tag och började va/spendera mer tid med honom och han gick rakt in i hjärtat! vi har så OTROLIGT roliga minnen med varanda!
vi blev bästa vänner och gjorde i princip allt med varandra!
en gång fastnade han i elstängslet så han fick ett sår i karleden så han fick stå i sjukhagen. jag satt nog hos honom hela den lördagen och borstade och mös med honom. jag kommer så väl ihåg att jag fick ta in honom i stallet när jag ville och ta ut honom i sjukhagen när jag ville, borsta honom när jag ville osv, han va som min egen häst och jag va så glad och lycklig !
jag bjuder på bilderna, liten, ful och tjock !


han blev sedan ledig som foderhäst och efter några samtal blev han min älskade foderhäst! :D
jag började en onsdag så jag gick i skolan då, jag kommer så väl ihåg att den skoldagen kunde jag inte koncentrera mig på något, efter skolan bjöd min mormor och morfar hem oss på fika (tror jag) och jag bara satt och tjatade på mamma att vi skulle åka till stallet. jag va såå lycklig när jag äntligen kom dit!!
den hemska dagen kom då när jag fick veta att han va såld, han skulle åka nästa dag...
sista ridpasset red vi ut och sista galoppen stängde jag mina ögon och kände vinden blåsa i håret.
innan jag släppte honom i hagen för sista dagen kramade jag honom jättelänge.
den tiden va HEMSK ! jag åt ingenting på flera dagar, grät den mesta av tiden, gjorde ingenting, hade inte lust att göra något, va helt nere!
skulle så gärna vilja veta var han är idag och hur han har det ! ♥








IGGA min sits på alla bilder...

... och miner ;)

att jag alltid lyckas göra så fula miner/grimaser när jag rider xd

sååååååååå söt är han! :')


veckans ras

vinnaren av veckans ras är http://fromevelinawithlove.blogg.se/
kommer en ny ras ikväll så håll utkik! :)

(y)

vill först tacka för de bra förslagen ni har hittat på! tänkte skiriva om mitt hästliv, då och nu. det kommer i delar så det inte blir så himla mycke att läsa  på samma gång. delarna kommer under några dagar så håll utkik!
vill ni se videoklipp? på vad? det kan vara vad som! :)

uppdatering?

nu är det upp till er om jag ska skriva lite grejer på bloggen då och då ibland.
vad vill ni läsa om? :)

behöver MÅNGA förslag från MÅNGA olika personer!

sämst uppdatering!

eftersom skolan körde igång idag så har det inte blivit någon uppdatering och igår spenderade jag min dag med mormor och morfar och min lillebror på en super skoj utfykt! :D
vårt schema är sådär, nästan inga raster, börjar 8.05 varje dag förutom en dag för då börjar vi 10.15 och sen slutar vi 15.20 typ alla dagar förutom en tror jag och då slutar vi 14.15 eller något sånt...
nu har vi ju börjat få betyg också och då vill inte jag sitta så mycke framför datorn så det kommer bli väldigt dålig uppdatering men när det väl kommer upp är det seriösa utan inte bara såna, kommer snart en text har varit upptagen hela dagen osv. för nu ska jag försöka satsa på skolan!

det va väl det jag ville säga:)

måndag

usch, idag är det måndag... nästsista lovdagen :(
aja, det ska bli lite kul att börja skolan igen, nu har det ju också kommit/kommer nya 7:or.
idag ska jag va med Evelina :) vi vet inte så mycke om vad vi ska göra med något kan vi väl hitta på och har.
och ikväll ska jag med när hon rider!
imorgon blir det nog ingen update för jag och min lillebror ska hitta på något med mormor och morfar, något tips? :D

vann!

tävlade i min kompis tävling och jag vann :D
kolla in här ifall ni vill se bilden eller bara glo på hennes blogg:
http://tuffhast.blogg.se/2011/august/vinnaren-av-tavligen.html?_tmp=4e85bafc8defe71d8b4653103685f8d560ffc829

skola på onsdag...

skolan börjar på onsdag för mig -.- men jag har verkligen vänt på dygnet så vid denna tiden, 12/00 är jag inte ett dugg trött! så jag säger ju bara såhär, lycka till att jag kommer kunna somna i tid sen när skolan börjar :P tur att man vänjer sig!
men jag ska nog börja lägga mig i tid imorgon och resten av dagarna så jag kommer in något i tiderna.
nu ska jag kolla om schemat har kommit upp (:

uteritt

red ut på Matilda idag till skogen. det gick sådär, hon hade typ överenergi, stack/ville sticka några gånger så vi red tillbaka igen för det blev ändå bara kaos typ och då red vi lte i paddocken och gjorde lite galoppombyten vilket gick bra! :)
i skogen stannade vi till vid en paddock kan man säga, så red vi lite där för jag skulle lugna ner henne och springa av henne lite energi, då ställde jag henne åt båda håller så hon skulle slappna av i halsen och vi gjorde även lite galoppombyten. hihi, jag älskar att göra de! xd
mobba inte min min.

bilder från igår ♥


veckans ras!

veckans ras fjording!
maila din bild till [email protected] så väljer jag ut den jag tycker e finast nästa vecka :)

(bild tagen från google)

frågestund!

fråga på vad som helst. svaren kommer upp imorgonkväll (:

emilia påväg

emilia kommer snart också ska vi sova över :D
känns som det va evigheter sen vi träffades sist! men vi kommer ha jättekul, som vanligt ;)
kommer nog bli en del foto så dom kommer upp ikväll eller imorgon.
ska rida sötnosen imorgon också men det blir mest lugnt för hon blev vääldigt trött igår ;) vi ska mest ''leka'' med gångarterna har jag tänkt.
det har kommit en ny häst nu till ridskolan som ska vara på prov! :D kommer foton på den imorgon.

svar från frågestund

hur lång är du?

jag är kanske 171 cm. förra gången jag mätte mig va jag 170 men jag har väl växt lite också ;)


veckans ras!

kör igång med veckans ras! :)
önska vilken ras du vill också bestämmer jag vilken ras det blir ikväll.

hihi hoho haha !


filmer på matilda

inga kommentarer om min sits, tack! vet redan att den inte är helt perfekt och det har sina anledningar (:

ridpasset på matilda

red som sagt matilda idag i ridhuset. det gick väldigt bra och hon jobbade på fint! vi gjorde skänkelvikning, galoppombyten, ställa, slutor och öppnor, red över nån bom och tränade på att samla upp henne inför bommen för hon ville gärna springa, men hon gjorde det jättebra och lyssnade bra på mig också!
sen skrittade vi av på galoppbanan och en liten bit på grusvägen fast där det är asfalt (:P) eftersom det är bra för deras ben :)
jag driver, därför jag gör så med foten ;)
det kommer filmer senare!

Passa hästapolle

Något jag inte har berättat är att jag ska passa Matilda på fredag och söndag!:D riktigt skojsigt ska det bli för hon e en jädra rolig polle att rida. Det va hon som jag red till betet om ni kommer ihåg?;) Jag bloggar från pappas iphone eftersom vi är bortbjudna så jag kan tyvärr inte lägga upp någon bild men jag ska försöka få med någon att fota oss :) det va ju ett tag sen det kom upp ridbilder.

hubbis!

Hubbe är en väldigt snäll häst, sjukt duktig att hoppa och tycker det är super skoj!
han och hans superduktiga ägare tävlar hoppning, runt 135 cm ungefär. jag ska få följa med dom någon gång när dom tävla och vara hästskötare så det ska bli super skoj och jag ser verkligen fram emot det!
och sen för jag har hjälpt hans ägare så mycke också så har hon sagt att jag ska få rida honom också och det ska också bli super duper skoj! :D
han har riktigt MYCKE energi och är så sööt när han springer runt i hagen! tex när jag släppte honom i en hage när jag passade honom började han springa direkt när jag släppte honom och han hade jättekul! så härligt att se :)
hans ägare har gjort ett super jobb med honom och dom passar jättefint ihop! :D
dom flesta bilder är nog redan visade så det blir inte så många.

svar på tal!

Jag tycker att din blogg är väldigt bra! Kan inte du skriva lite mer inlägg, och visa mer bilder? Och kanske skrivalite om hubbe ? :D


tackar! jo jag kan skriva fler inlägg men jag vet inte riktigt vad ni vill läsa om, så ni får skriva förslag! (:
självklart kan jag visa fler bilder! några speciella bilder? och jaa, jag kan väl skriva lite om Hubbe. dock blir det inte så mycke om själva hans personlighet osv eftersom jag inte känner honom precis.

missuppfattning....

tror ni missuppfattade mig en del när jag skrev om min åsikt om trav...
kommer inte skriva fler inlägg om mina åsikter eftersom det är så lätt att det blir missförstånd och jag mena inte så som det stod i kommentarerna.

sova i stallet

inatt ska jag sova i stallet med Anna :D
vi kommer ha super kul men det blir ingen uppdatering förrän jag kommer hem, troligtvis blir det många bilder. vi får se helt enkelt :)

ändring i schemat

jag ändrade dags schemat lite så här kommer det nya, la även till ett önskeförslag!

Dag 1. min åsikt om sporten trav
Dag 2. min(a) kamera(/kameror)
Dag 3. berättar om Castor  
Dag 4. berättar om Beauty
Dag 5. berättar om Plaj
Dag 6. ett lyckligt och klumpigt minne från en sommar då jag var på ridläger.
Dag 7. mina inköp i vinter.
ni är välkomna att komma med fler förslag! (:

planering!

tänkte göra ett schema på vad jag ska skriva de kommande dagarna så här kommer det! :) jag börjar imorgon tror jag.


Dag 1. min åsikt om Magic brush.
Dag 2. min(a) kamera(/kameror)
Dag 3. berättar om Castor 
Dag 4. berättar om Beauty
Dag 5. berättar om Plaj
Dag 6. ett lyckligt och klumpigt minne från en sommar då jag var på ridläger.

är det något speciellt ni vill att jag skriver om? jag förlänger bara ''schemat'' isåfall så släng in några kommentarer! :)
när jag berättar om Castor, Beauty och Plaj tänkte jag berätta om hur det va när jag va fodervärd på dom, så om fodervärdsperioderna med dom (:
hoppas ni förstår.

och det kommer såklart massa bilder i dom flesta inläggen särskilt på dag 3, 4 och 5. kommer nog lite filmer också.


beauty (L)

hemma igen!

nu har min lilla dator kommit hem igen! så skönt!
fast det känns lite konstigt eftersom jag har en mini dator och jag har bloggat från en vanlig/stor :P

bilder?

jag ska snart åka ut till stallet för att ta hand om Hubbis! tänkte ta med kameran så jag undrar om det är några speciella bilder ni vill se? :)


svar på tal

magic brush!:
hur mycket kostade dom på flädie? :P


dom kostar 139 kr där ;)


önskeinlägg

fick en frågan om jag kunde lägga upp lite bilder på hubbe och det är klart! :)





























nu får ni kommentera massor när jag har tagit mig tid till att lägga upp såå många bilder! ;D

Hubbe!

tog ju hand om Hubbe idag. jag mockade, tog hö, blanda mat och ryktade. fotade också lite såklart (a)
jag stod nog och mocka lite mer än 1 timme och 30 min :P

jag släppte ut honom i en hage och då fick han värsta fnatt så han sprang runt lite och hade skoj, men det va inte meningen att han skulle göra det så jag tog honom så snabbt jag fick chansen, men jag passade på att knäppa av lite foton ;)



magic brush!



magic brush!

va på flädie idag och passade på att  köpa magic brush! :D

min syster tog den blåa men alla 3 e typ likadana. jag ska inviga dom idag tänkte jag på Hubbe, en häst jag ska passa idag och imorgon. (y)



någon som har dom? vad tycker ni om dom? :)


glöm inte!

glöm inte frågestunden...

http://horsefuture.blogg.se/2011/august/fragestund.html

.... och tävlingen!

http://horsefuture.blogg.se/2011/august/tavling.html

nymålad mobil

målade min mobil med nagellack precis (a) min arm fick också bli lite målad. tänkte visa lite bilder på det imorgon, min mobil blev ful men vem bryr sig? :D men imorgon ska jag sätta tejp så det blir lite rakt och sen ska jag måla maaassor :D

har inte min mobilsladd i närheten just nu så bilderna kommer imorgon, som jag skrev.



America's funniest homevideos

satt och kollade på  America's funniest homevideos innan och det va faktiskt väldigt skoj! brukar inte kolla på det, eller ska jag vara helt ärlig kollar jag aldrig på det.
satt och skratta den mesta delen av programmet, brukar ni se det? vad tycker ni om det? :)

veckans outfit


skicka in din outfit till [email protected] så lägger jag upp den nån gång nästa vecka. blir det många kommer det upp en/vecka :)

tips på affär?

är riktigt köpsugen just nu men jag behöver INGENTING! inga hästgrejer, inga hundgrejer, inga kläder, och inget övrigt till mig... :( tråkigt att man inte behöver något när man har köp feber! -.-

fast jag ska nog leta efter lite pysselgrejor på nätet som man kan beställa hem, det är alltid kul och något man kan hitta på om dagarna.

har ni något tips på någon bra affär (gärna häst) där man kan kolla på nätet? :)


vinn en länk!

är riktigt bloggsugen just nu men jag vet inte vad ni vill läsa om...
så vi gör såhär. den som kommer med det bästa tipset jag kan skriva om vinner en länkning! :)


3 saker...

ni nog inte visste om mig!

* när jag blir stor vill jag bli ridande polis.
* när jag rider brukar jag ofta tänka ut hur jag ska skriva om ridpasset, t.e.x ridpasset gick sådär idag, h*n va lite seg och ville inte riktigt jobba osv....
* jag ääälskar breda sängar! xd


center syd!

var en sväng på Center Syd med Evelina idag! köpte lite grejer, b.l.a 3 papper som jag ska scrap booka med. tror jag gör det ikväll och om jag gör det kommer det upp bilder på hur dom blev :)

innan vi åkte till centan tvättade och borstade jag av mina schabrak, ska tvätta mina länd-/skritt täcken också och sen ska jag också smörja mina ridskor och alla mina träns!

min dag har varit full idag, ni ser ju min dååliga uppdatering...




tävlar!

e med i min kompis tävling! :D
länk till tävlingen: http://tuffhast.blogg.se/2011/august/tavling.html#comment

min tävlingsbild


hellokitty set

hittade luvan också. här kan ni se hela setet jag har hissat :)


hiss!

måste hissa Hello Kitty schabrak och huvan! såå sött är det! skulle lätt kunna köpa en sån outfit till min häst, synd bara att det är så himla dyrt :/



huvan kommer upp ikväll (kunde inte hitta bild på dom)

stoff och stil

nu ska jag snart åka till stoff och stil! tänkte köpa olika söta seriefigurer som jag har tänkt att göra en grej med. ni får se när det blir klart om jag nu gör min idé ;)


diss



dissar detta spöet. tycker inte att man använder bambu till ett spö, inte så snyggt..
samtidigt är det kanske rätt coolt och man sticker nog ut lite i mängden om man använder sig av ett. det kan ju också vara snyggare när man inte ser det bakom en datorskärm.

det är nog också väldigt stelt, asså ej böjbart och det kan ju vara bra att ha ett böjbart spö. jag tycker såna gör mer nytta!
någon som har det? vad tycker ni om det? :)


frågestund!

nu har jag frågestund så passa på och fråga vad ni vill!
tänkte svara på frågorna i ett videoinlägg (:

PS. glöm inte tävlingen!
länk till tävlingen:
http://horsefuture.blogg.se/2011/august/tavling.html#comment



köpen

jag, min syster, min bror, min pappa och min farfar va på Hööks och Horze idag :D
jag fick en ridhjälm och två par strumpor av mina föräldrar och sen fick jag ett schbrak av min bror!
jag köpte (själv) bandageunderlägg, fast till lindorna :)


(strumporna till höger är ljusrosa)


tävlar!


är med och tävlar om ett HV POLO schabrak!
tävlingen hittar du här: http://showjumper.se/?p=2945#comments

super hopp ponnyn !

hoppade en liten bana med play idag och han va så jädra rolig att rida idag ! :D
gud vilken fin, mjuk framått trav han hade när vi travade fram och han svarade SUPER på skänklen i alla gångarter! han va också jäätte duktig när vi hoppa! :')

man känner/ser verkligen hur han har utvecklats från dagen jag fick honom, han har blivit väldigt mycke smidigare och har otroligt mycke bättre kondis! han är så duktig min lilla ponny! <3

vi slutade när det gick som bäst och då låg 2 hinder på 85, en va typ en oxer.


min gulleprutt i rosa! :D








haha, aww!



blogg.se -.-

blogg.se är j*vligt segt just nu och ska till stallet senare, kommer inte hem förrän vid 8 kanske eller senare så kan inte uppdatera förrän jag har ätit duschat osv.

min fantasi är sämst just nu så ni måste komma med förslag annars blir det ingen uppdatering! :-)



blogg.se -.-

blogg.se är j*vligt segt just nu och ska till stallet senare, kommer inte hem förrän vid 8 kanske eller senare så kan inte uppdatera förrän jag har ätit duschat osv.

min fantasi är sämst just nu så ni måste komma med förslag annars blir det ingen uppdatering! :-)



blogg.se -.-

blogg.se är j*vligt segt just nu och ska till stallet senare, kommer inte hem förrän vid 8 kanske eller senare så kan inte uppdatera förrän jag har ätit duschat osv.

min fantasi är sämst just nu så ni måste komma med förslag annars blir det ingen uppdatering! :-)



tävling!

nu kör jag igång en tävling och ALLA är välkomna att vara med även om du inte har en blogg!
vinnaren får en länkning så glöm inte att skicka med ert bloggnamn i mailet.

joo, tävlingstemat är: den bästa bilden på din älskling!
skicka din bild till [email protected]

vet inte än hur tävlingen avslutas och när den avslutas blir om nån vecka när jag har fått in några bidrag.


ridpasset på play (tisdag)

skrittade fram play på galoppbanan med min syster och hennes foderhäst, play va lite töntig men skötte sig mesta dels av rundan. vi gick sedan in i paddocken, jag provade att rida med sporrar idag och det gick mycke bättre! han svarade mer på skänklen, dock hade jag dom lite för mycke pekat nerått så jag kunde inte använda dom så mycke.
vi red lite olika vägar, tog inte så mycke galopp i paddocken.

vi red in i en hage (?) och tog en galopp där med lite trav också.
sen gick vi ut på galoppbanan, först gick det jättebra, men sen när vi skulle fatta galopp igen (bort från stallet) sticker han ....? så jag ger honom tyglarna eftersom om jag bara sitter och drar förstör jag hans mun. sen skrittade vi och travade tillbaka och då hade jag kontroll på honom. sen skulle jag testa en galopp till (fortfarande bort från stallet) eftersom han annars kanske tror att han har vunnit, men nej, han sticker igen. jag ger honom tyglarna igeeen. sen bara för jag va tvungen att prova skrittade jag först och gjorde någon halt, sen trav och tillslut galopp och han galopperade på hur fint som helst! försökte inte ens sticka och detta va dessutom på hemväg.
HAHA, fick med det på film och det är ju skrattretande verkligen! :P min ponny är inte som alla andra ;)


visst passar han i vinrött? :D



mobba inte min min xd



de två med hjärnorna på rätt ställe! ***HOST***
men ändå riktigt söta! ;)






vill ni se filmen när han sticker?

filmerna sen i söndags 7/8

kunde inte logga in på bloggen igår när jag skulle lägga upp filmerna så det får bli nu istället!




jag lasttränade också Play igår och han va riktigt duktig! gick raka vägen in och sen stod han jättefint även när han åkte några meter! :')

hästens filosofi

Hästen är en levande varelse, en själ och en tänkande individ. Den kan inte tala om med ord för oss hur den känner eller vad den vill. Men ändå pratar och berättar den för oss hela tiden. Hästar är flockdjur och vill umgås och samarbeta. Så varför finns det hästar som är aggressiva? Hästar som flyr från oss i hagen? Hästar som inte verkar lyssna på oss i ridmanegen?

För oss är hästen vår läromästare och den enda bok som har alla svaren. Hästen reagerar på det vi gör, tänker och utstrålar, kanske mer än vad vi någonsin kan förstå. Hästen kan, det är vi som måste lära.

såå sant!


stor skillnad

redigerade en bild igår och tyckte det blev väldigt stor skillnad! ändrade bara lite färger och den blev faktiskt mycke ''roligare'' att titta på! :)


FÖRE


EFTER

stor skillnad va?
förresten är denna hästen bara föör söt!!! :D

ryttarens filosofi

Antingen så sitter man kvar eller så ramlar man av.
Sitter man kvar finns det inget att oroa sej för.

Ramlar man av har man 2 alternativ:

Antingen så går det bra eller så gör man illa sej.
Går det bra finns det inget att oroa sej för.

Gör man illa sej så finns det 2 alternativ:

Antingen så gör man illa sej mycket eller så gör man illa sej lite.
Gör man illa sej lite finns det inget att oroa sej för.

Gör man illa sej mycket finns det 2 alternativ:

Antingen så överlever man, eller så dör man.
Överlever man finns det inget att oroa sej för.
Dör du är det för sent att oroa sej.



stalldagen

fick rida Chagall lite idag, super kul! :D
min sits va ju inte heller världens finaste, asså shiit vilken trav han har! :o fast mina stigbyglar va också lite långa för att rida lätt i. jag provade på att galoppera också och det va jättekul det också!
(Chagall är också en ridskolehäst)



Chagall och Anna (hans fodervärd!) (med andra ord) Anna och hennes bortskämda gris ;)

jag red min lille gris också idag :D det gick jättebra, vi busade lite på galoppbanan idag igen! idag kunde vi rida längre på galoppbanan och han va ändå hur lugn som helst.
jag kände att han gick lite ojämt i traven men jag trodde bara det va sadlen som låg lite konstigt för han svarade superbra på skänkeln (vilket han inte brukar göra) och i galoppen ökade han av sig själv..?

fast jag tror det va för han ömma, hovslagaren hade fixat hans hovar.
tyvärr hann jag inte filma oss på galoppbanan eftersom jag slutade rida när jag verkligen såg att han halta när jag travade med honom på gruset.
men filmerna från igår kommer strax upp!

blogga mer ?

om svar på tal:
kan inte du blogga lite mer ? :)


joo, det kan jag ju. men ju mer ni kommenterar desto mer bloggar jag!
jag försöker också uppdatera mycke men eftersom jag har Play att ta hand om och massa annat blir det lite lite tid över till bloggen och sen har jag inte så mycke ideér på vad jag kan skriva om :/ men har ni förslag SKRIV DOM!


bilder från igår







redigerat

 FÖRE




EFTER




vad tycker ni? :) snyggt/fult

wonderfull pony!

play va jätteskoj idag ! vi busade lite på galoppbanan och det gick jättebra, så UNDERBAR han va asså! :')

vi galopperade t.o.m på hemväg och han stack inte och försökte inte ens! innan har han försökt att vända och sticka hem...
vi red inte hela vägen runt men typ halva.

vi tog lite galoppreijs nån gång också och det va super kul!

vi gick också in i ridhuset och hoppade en cavaletti några gånger och samtidigt tränade jag mig på min sits (y)

idag fick han ha tyglarna han ville så han slapp ''jobba'' idag ;)


han är så SJUKT söt i sitt pannband !!! ser det inte lika bra här som i verkligheten.
jag har två filmer från idag också men kommer inte in på min användare så jag försöker imorgon igen.


svar på tal

Fin blogg, har du gjort allting desigenen och sånt själv ? :)

tack! ja det har jag, fast min kusin hjälpte mig att sätta in headern ;)

Välkommen

hejsan!
välkommen hit! :)

på denna bloggen kommer jag ladda upp lite hästbilder, kanske skriva om foderhästarna jag har haft/har. Jag gillar att fota så det kommer lite foton på allt möjligt men framför allt på natur skulle jag tro.
Jag ska ha tävlingar här och en maaassa annat! vill ni att jag ska skriva något speciellt så är ni alltid välkommen att lämna en kommentar!

en liten fråga till er bara, Vad tycker ni om designen, headern osv? :)



 (hoppas bilderna inte bilderna bytar för fort)
Detta är hästarna jag har haft/har. Plaj har jag nu.
För inga missförtånd så heter Plaj, Plaj men jag brukar skriva och säga Play, uttala ni namnen så förstår ni nog ;) annars tar jag det i en film där jag uttalar och kanske förklarar lite bättre!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0